Velkommen.html
LinkLink.html
Kirkerkirker.html

K

aretmager Jørgen Styrbæk (billedet), byggede hus og værksted i 1923 på Gl. Landevej 7.

Jørgen lavede foruden arbejdsvogne også jumber og fjedervogne. Fremstilling af nye vogne foregik mest om vinteren, mens det om sommeren mest var reparation af vogne, det drejede sig om.

Om aftenen kunne han sidde og “tælle” på de mange river af træ, som han også fremstillede.

Jørgen sleb også folks knive og satte vinduesruder i.

Jørgen var aktiv til op i firserne og kunne også håndtere frisørfaget. Kunderne blev placeret på en stol i værkstedet. Så når børnene i Klim blev sendt til frisøren Anton Thorhauge med 50 øre for at blive klippet, så kunne de finde på at gå ind til karetmageren i stedet for, da han kun tog 25 øre, og så var der jo 25 øre til overs til slik...

Karetmager Jørgen Styrbæk og smed Lars Vinter

Billeder af  Peters Hus